Pages

Details Untuk Order

Sekiranya anda nak order daripada Shawls & Beads, anda boleh emailkan kepada shawlnbead@yahoo.com ataupun pm fida di fb details anda:

Nama:
No. Telefon:
Alamat:
Item yang nak diorder:

Fida akan check samada item yg anda order available atau tidak, juz tgu reply dr fida key.. ^.^

Sunday, June 27, 2010

7. Bead In Making

Hiyarghh! Haha Jangan tekejut. Kali ni nak buh gamba bead yg dlm proses siapnye.. uhuh.. Lambat sgt siap sbb malas nak buat. Haha Tapi sgt gatal nak buh jugak kat baju. Sbb baju tu kosong, so nak tambah la manik kononnya supaya nmpk beseri.. Hehe



Kalau ikutkan bead ni nmpak cantek bila kita buh kat baju yg plain, xde corak. Baru serinya timbul. Kali ni Fida gabungkan manik biasa menjadi corak bunga dan corak tabur di bahagian leher. Tapi cam kene rombak balik yg tabur tu, sbb kat tgn dah fikir corak lain plak. Hehe Padan muka, keje 2-3 kali.. Fida guna manik biasa, manik batu sungai (org dok pgl camtu) di bahagian tgh bunga dan juga mutiara di tgn. Tapi gamba kat tgn xsiap lg, so xleh nak upload. Kat badan baju pun xbape siap sbb nak tmbah daun pada bunga2 nya tu.. Hee


6. Bead Design


Salam.. Ape khabar seme? Hehe Fida xberape nak sihat, batuk2 dari hari tu, xhilang lagi.. Huhu Oh ya, sebelum ni Fida da janji nak tunjukkan collection bead yang Fida buat kan? Jeng3... hehe Post kali ni Fida nak kongsi ngan kamu2 seme.. Collection ni termasuklah yg 1st time buat sampai la skang ni.. Ada di antara design yang Fida buat ni Fida dapat inspirasi daripada design2 yang available kat internet. Fida google n then Fida gabungkan. Thanx kepada semua pemberi inspirasi! Hee Hepi cuci2 mata..
>_<


Bead Design 1
Design ni guna manik padi dan manik bulat je. Sangat senang dibuat dan simple. Tapi nmpk nice kan? Hehe Design camni sehari je pun leh siap tau.


Bead Design 2
Design yg ni pun senang. Manik tabur je.. Tapi kalau tebal camni makan masa sikit nak buat. Nampak simple tp amik masa tuk siapkan.


Bead Design 3
Yang ni sangat simple mcm Bead Design 1. Baju ni tangannya bertingkat, jadi Fida cam xtau nak buat design cmne, last2 wat yang simple camni.. Hee



Bead Design 4
Design ni paling lama Fida buat. Sbb yang bahagian leher tu perlukan ketelitian sket. Maniknye rapat2, dan kene wat coraknye sendiri ikut kreativiti. Yang bahagian tangan sekejap je nak buat. Sama mcm Bead Design 3, cuma Fida buat 2 lapis supaya nmpk tebal sket.


Bead Design 5
Design ni sama mcm Bead Design 2, manik tabur je. Tapi lain sket dalam coraknya. Fida letak manik ikut warna baju. Manik biru di atas corak bewarna biru dan manik coklat di atas corak bewarna coklat..


Bead Design 6
Design ni Fida gabungkan manik biasa dengan bunga cengkih. Design yang simple tp bila dah campurkan dengan bunga cengkih tu nmpk lain sket..


Bead Design 7
Design ni Fida panggil lipan. Hehe Sbb kalau tengok pun cam lipan kan? Design ni simple tp nmpk mcm lebat, sbb maniknya rapat2.. Kalau kena gaya pilihan warna manik, mmg santek!



Bead Design 8
Design ni dibuat pada tangan baju dan juga pada bahagian bajunya. Tangan baju wat simple je mcm yg dpt dilihat. Ade bunga kecil yang simple dan penghadang di antaranya. Pada baju pula, since ada corak bunge yang besar, so Fida pun hiaskan sket ngan manik, jahit jelujur je...



Bead Design 9
Design ni sama mcm Bead Design 8, buat di bahagian tangan dan badan baju. Kamu boleh tgk sendiri maniknye dicampurkan dengan manik biasa dan bunga cengkih. Simple je, tapi jika pandai olah, jd sangat santek.. =)

-------------------------------------------------------------------------

Nota: Huhu sorry sgt sbb pic quality xbape elok, Fida amek gamba time mlm.. Hehe. Oh ya, kalau sesiapa yg teringin nak baju bermanik2, leh kontek2 ngan fida yeh! >_<

Monday, June 21, 2010

5. Incoming Shawls


InsyaAllah kalau xde pape problem incoming update will be custom-made shawls! Yeay! Nantikan yeh!




4. Shawl & Inner

Hye.. Bile Fida cek blk store Fida, Fida ade plak tejumpe shawl stock lame yg Fida tglkan masa Fida stop bisnes ri tu. So, kali ni Fida nak abeskan stok yg ada dan Fida jual murah2.. hehe. Boleh beli samada inner sahaja, shawl sahaja ataupun satu set. Hepi shopping!


Inner 3 Layer shj = RM 10
Shawl shj = RM 6.50

Inner & Shawl = RM 15 only!!
sangat murah! cepat rembat! >_<



Set 1
Inner 3 Layer: Available
Shawl: SOLD OUT


Set 2
SOLD OUT


Set 3
SOLD OUT


Set 4
SOLD OUT


Set 5
SOLD OUT


Set 6
Inner 3 Layer: Available
Shawl: Available

----------------------------------------------------------------------------------

Nota: Seperti biasa, mane2 yg bertanda * maknanya ada special price!


Tuesday, June 15, 2010

3. Inner 3 Layer


Untuk post pertama, Fida nak jual inner. Seblum kite pakai shawls mesti kene ada inner kan? Hehe Fida kenalkan inner 3 layer. Sangat sedap dipakai dan tak panas. Sama seperti yang kamu2 lihat di pasaran. Fida nak syorkan beli inner ni untuk yang baru nak blaja pakai shawl ataupun yang ade shawl lembut2 dan susah dipakai. Shawl yang lebut2 akan jadi sgt senang untuk dipakai jika gunakan inner ni. >_<


Inner 3 Layer
Material Lycra (Sejuk & Lembut)
RM 10

SOLD OUT

1 Available

1 Available
BOOKED BY NISA

SOLD OUT

1 Available

SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT

1 Available

SOLD OUT

-----------------------------------------------------------------------

Nota: Code inner yang bertanda * bermakna akan dpt special price due to some defect..


Monday, June 14, 2010

2. Mari Shopping2


Fida guna nama blog Shawl & Bead sbb fida ingat dulu nak jual shawl dan promote bead yg fida jahit pada baju2 kurung Fida. Tp xkesampaian sbb kebizian.. hihi kebanyakkannye Fida jual shawls saje. Tapi InsyaAllah kalau xde pape problem, Fida akan tunjukkan kamu2 seme collection jahitan bead Fida. Simple2 jew, kamu2 pun boleh buat. Tapi sangat sesuai dengan kite2 yang still mude remaja neh. Hihi

Nantikan shawls dan syria yang akan Fida promotekan kpd anda2 seme key!
*dan mungkin jugak design bead! haha nak jugak kan!

1. HeLlooooO (>_<)


Fida~si pemilik blogshop


Hye... Jumpe lagi pada yang penah kenal Fida. Yep, Fida juge jual shawls tp Fida stop kejap ari tu sbb bz sgt2 dgn study. da taun akhir, so agak bz la ngan thesis, projects, assignments, dan exam. So, ni br nak ade semangat blk jual2 shawls.. hehe

So, selamat shopping pada kamo2 semua dan of course dgn pembelian kamo dari Shawl & Bead ni menunjukkan sokongan kamo pada saye!! Weee~~

 
Copyright 2009 Shawls & Beads. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase